Stefan Berghammer

                                      T E N O R      

   

De Oostenrijkse tenor Stefan Berghammer is een zeer veelzijdige zanger, zowel thuis in het Solovak als in het ensemblezingen op het hoogste niveau. Zo is hij vast lid van het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor en het in renaissancemusiek gespecialiseerde en internationaal bekende Huelgas Ensemble olv. Paul van Nevel. 

Met het Huelgas Ensemble heeft Stefan in de laatste jaren een groot aantal muziekprijsen gewonnen zo als de "Edison Klassiek Prijs" 2007, de "Echo Klassik Preis" 2010, la "Clef de Mois Resmusica" 2014, "Diapason D`or" 2014, "Choc de Classica" 2014, "Preis der deutschen Schallplattenkritik" 2014 en de "Diapason d`Or de l`Annče" 2014.

Een intense samenwerking bestaat ook met het Egidius Kwartet, met Cappella Amsterdam, met het  NDR Chor Hamburg, het SWR Vokalensemble Stuttgart, met Klangforum Heidelberg en Ensemble Currende.

Zijn levendige concertpraktijk bracht hem naar de belangrijkste muziekfestivals van Europa, de Verenigte Staten, Thailand, Singapore en Israėl.  

Zijn opera- en concertrepertoire reikt van Renaissance en Barok tot Hedendaagse Muziek.      

Hij is afgestudeerd aan het Mozarteum in Salzburg (Masterdiploma Zangpedagogiek) en de Royal Academy of Music in London. (Solodiploma Zang) 

CD-opnames met Harmonia Mundi, Deutsche Harmonia Mundi (sonybmgclassical), Etcetera, Globe Records, Channel Classics, Cypres and ECM Records.