Stefan Berghammer , TENOR

 

                                terug
Recenties

“Een zeer belangrijke en omvangrijke rol is zeker weggelegd voor de evangelist. Stefan Berghammer leefde zich geheel in zijn rol in….. hij vertelde helder en indringend het verhaal over de gevangenname van Jezus, diens marteling en zijn dood aan het kruis, waarbij op de daartoe geëigende momenten de solist het vuur in de ogen vlamde; de emotie in zijn stem kwam duidelijk naar voren. Zijn heldere Duitse dictie en de goed getimede accenten zorgden ervoor dat de luisteraar steeds geboeid naar de vertelling bleef luisteren…”

Harry van Geesink (Baarnsche Courant) over Johannespassion van J.S.Bach met Bachkantorei Baarn, Nicolaaskerk, Baarn (NL)

                        

 

  

“Stefan Berghammer voegde aan de archaïsch aandoende vocale werken een stralende glans toe. Hij werkte de details van de ingewikkelde ritmische patronen nauwkeurig uit. Een welhaast beweeglijke en bezwerende klank vulde de nachtelijke Franciskanerkerk en hield de toehoorders in de ban.”

Heidemarie Klabacher (Salzburger Nachrichten) over en concert met moteten van Philippe de Vitry en Guillaume de Machaut, Franciskanerkerk, Salzburg (A)

                    

  

   

"Tot het verdere welslagen droegen tenslotte de vier zangsolisten bij, met aan kop Stefan Berghammer als evangelist met een open, lichte hoogte en declamatorische overtuigingskracht"

Hermann Schmidt (Passauer Neue Presse) over Weihnachts- oratorium van J.S.Bach, Dom, Passau (D)

 

         

"De werken werden door Stefan Berghammer met glasheldere tenorstem uitgevoerd..... Deze muziek bestaat bij de gratie van de tekst en in dit geval hebben de zanger en organist zich hieraan op uitstekende wijze ondergechikt gemaakt."

Süddeutsche Zeitung over een soloconcert met Motetten van Cl. Monteverdi, S. Bernardi, G. Frescobaldi, F. Cavalli en H. Schütz met de organist Ernst Bartman, Dorfen (D)

  

".....toen Stefan Berghammer het podium betrad was het meteen duidelijk dat hij tot de grote evangelisten uit de geschiedenis, zoals Richard Lewis en Peter Pears, gerekend mag worden."

Amersham News over een uitvoering van de Johannespassion van J.S. Bach met de Royal Academy of Music, Amersham (GB)

 

 

                  
Huelgas Ensemble - Brumel, Manchicourt, Gombert

"Dit jaar maakt vooral het Huelgas Ensemble onder leiding van Paul van Nevel diepe indruk. Allereerst omdat de Mis van Brumel uit het eind van de 15de eeuw een welhaast verbluffend en moedig werk is. Vooral echter, omdat, waar Paul van Nevel sinds meer dan 30 jaar op het gebied van Renaissance koormuziek geen concurrentie heeft, zijn ensemble nog nooit zo perfect geklonken heeft - 12 zangers, die voor wat betreft reinheid en precisie simpelweg niets voor elkaar onderdoen."

2007-07-24 - Le Figaro (Christian Merlin)

 

 

De CD-opname "Da Pacem Domine" / Jacobus de Kerle - Huelgas Ensemble - Dir.: Paul van Nevel - C: Harmonia Mundi, is onderscheiden met het  EDISON KLASSIEK PRIJS 2007.

 

 

Fenomenaal concert Nederlands Kamerkoor

"Het Nederlands Kamerkoor (NKK) is een begrip in de Nederlandse muziekwereld: het is een koor van grote klasse....   In de Grote Kerk in Leeuwarden gaf dit fenomenale vocaal ensemble een concert dat lang in de oren bleef naklinken."

29-11-2007 - Friesch Dagblad (Jack Frölich)

 

                  
                 terug